Menu

Keuken verlichting

Verlichting in de keuken moet op de eerste plaats praktisch zijn. Desalniettemin kan dit praktische keukenlicht prima gecombineerd worden met een mooie plafonnière, een wandlamp, een tafellamp of staande lamp om zo de combinatie te maken met sfeerverlichting in de keuken. Hoe dan ook, een keuken kan op verschillende manieren verlicht worden. Het is een werkplek waar u moet kunnen koken, maar waar u ook gezellig een bakje koffie of thee moet kunnen drinken. Bij Meurs adviseren we daarom om in de keuken verschillende verlichting met elkaar combineren om het geheel optimaal te belichten.

Meer over lichtadvies

Keukenverlichting in de praktijk

Wanneer u de keuken gaat verlichten kunt u het beste kiezen voor praktische basisverlichting. Vaak vormt een spot, plafondlamp of armatuur het centrale lichtpunt dat voor het meeste licht zorgt. Daarnaast kunt u kiezen voor een TL of halogeenverlichting voor boven het keukenblad, zodat u goed ziet wat u snijdt. Om in de keuken te leven, is het zaak dat u er sfeer in aanbrengt. Denk daarbij aan sfeerverlichting en andere indirecte verlichting. Zo creëert u een knus gevoel.

Verschillende typen keukenlampen

Koken, eten, een kop koffie drinken, knutselen of met de kinderen spelen. Het zijn allemaal activiteiten die in de keuken plaats kunnen vinden. Om die reden misstaat functionele verlichting dan ook zeker niet in de keuken, maar het moet er wel gezellig blijven. Om schaduwvorming op het werkblad te voorkomen kunt u kiezen voor keukenverlichting onder hangkasten. Dit zorgt tevens voor sfeer wanneer de basisverlichting uit is.

Onze merken

Een lichtplan voor uw keuken

Keukenverlichting is er in alle soorten en maten. Een leuke hanglamp boven de tafel, mooie spots in het plafond of gezellige wandlampen. En natuurlijk wilt u ook dat uw keukenverlichting aansluit bij de verlichting in de woonkamer. Wat uw wensen ook zijn, bij Meurs adviseren we u graag over keukenverlichting. Wij denken met u mee door de juiste vragen te stellen en zo komen we tot een keukenlichtplan op maat. Komt u snel eens langs in onze winkel in Venray en laat u adviseren door onze experts.

Onze winkelMeer over woonkamerverlichting

In een keuken heb je ander licht nodig dan boven een eettafel. De sfeer en functie zijn bepalend. En daar helpen we u graag bij.

Harold Meurs